VEJEN TIL FAST JOB; MØD WALID

barista

Walid er vores uundværlige chauffør i Gellerup. Hver dag kører han mad ud til vores kunder, så de kan nyde et godt frokostmåltid. Når man møder Walid, er han altid et stort smil med ja-hatten på, klar til at løse nye udfordringer.

Da Walid kom til Danmark, var han en arbejdsom mand med egen grønthandlerforretning. Men efter nogle år, var han nødsaget til at lukke forretningen. Kroppen kunne ikke mere, og hans PTSD brød ud. Det var et stort tab for Walid og han blev en mere og mere indelukket mand, der var ked af, at han ikke kunne forsørge sin familie og var nødt til at tage imod hjælp fra kommunen.

Det er i denne periode af hans liv, at jeg møder Walid. Han er blevet en del af et Beskæftigelsesprojekt i Aarhus Kommune, og skal afklares til flexjob. Men det er som om, at arbejdsgejsten er væk. Hans blik er slukket, og han udstråler en opgivenhed. Men de kommunale medarbejdere tror på ham, så da de hører, at Europa har brug for en chauffør, er de straks på pletten. Walid møder op til samtalen og lover, at han vil prøve.

”Jeg vil prøve. Jeg lover ikke, at jeg kan klare det, men jeg vil prøve”

Det er Walids motto, helt fra første samtale. Samtidig med, at vi er med til at afprøve hans arbejdsevner, så han kan blive godkendt til at være fleks-jobber, ansætter vi ham på Socialt Frikort. Det betyder, at Walid kan tjene op til et vist beløb, uden at han bliver trukket i sin kontanthjælp. Samtidig kan han også sige til og fra på arbejdsopgaver, da det netop er en af tankerne bag frikortet – det skal være fleksibelt både for arbejdsgiver og arbejdstager. Walid arbejder i den periode ca. en time om dagen. Han begynder langsomt at live op og påtager sig flere opgaver, herunder at få bilen vasket, fyldt op med brændstof og skiftet dæk, når årstiderne skifter. På den måde behøver vi andre ikke at bekymre os om bilen. Vi ved, at Walid har styr på det, og hvis der mangler noget eller bilen skal til service, skal han nok sørge for at gøre opmærksom på det.

Det giver ro at kunne forsørge sin familie

Løbende i den proces, bliver Walid godkendt til at være fleksjobber. Det er tydeligt at mærke, at det giver ham en ro, fordi han nu ved, at kommunen har anerkendt, at han ikke kan arbejde 37 timer, men at han vil kunne varetage et job nogle timer om ugen, og dermed kunne forsørge sin familie og være et godt forbillede for sin datter. Hos Europa er vi ikke i tvivl om, at vi gerne vil beholde Walid. Han er vellidt blandt sine kollegaer og har altid et ønske om at løse sine arbejdsopgaver bedst muligt. Nu er det os, der må minde ham om, at der er nogle skånehensyn som han også selv skal sørge for at tage.

Mentor for andre der har brug for en håndsrækning

Nu er Walid selv blevet en form for mentor for en mand, med udfordringer i livet. Manden kører rundt med Walid nogle gange om ugen, hvor han har stor glæde af, at være sammen med Walid og komme lidt væk hjemmefra. At se Walid påtage sig det ansvar og give nogle af sine egne erfaringer videre, glæder os. På den måde er han med til at sprede ringe i vandet, og gøre en forskel i et andet menneskes liv, sådan som han har oplevet at jobbet gjorde en forskel i hans liv.

Godkendt som fleksjobber og i fast stilling

Fra den 1. oktober 2021 har vi fastansat Walid. Det er vi meget glade for – og vi ser frem til at have ham som chauffør mange år endnu. Hans smil og arbejdsglæde smitter af på os alle.

//Solveig Meier-Nielsen – Leder for Inklusion & Udvikling

Del:

Facebook
LinkedIn

Andre Nyheder

kok europa kantiner

Kok til Blixens

Vi søger en gudsbenådet kok til EUROPAs Kantiner i kontorhuset Blixens. En kok der smiler til alle og har faglige ambitioner med rå mængder grønt og masser af passion. En kok som kan være de brede skuldre i en profileret kantine med et godt team, men som alligevel holder fri kl. 14 og får en ordentlig løn. Det kunne da godt være dig, ikke?

barista

VEJEN TIL FAST JOB; MØD WALID

Walid er vores uundværlige chauffør i Gellerup. Hver dag kører han mad ud til vores kunder, så de kan nyde et godt frokostmåltid. Når man

Risteriet brabrand

HISTORIEN OM KAFFERISTERIET

Vores hjerte banker for god kaffe I 2019 så kafferisteriet dagens lys i Gellerup parken i Aarhus. Efter mange år med fokus på kaffe i