Kantine med fokus på sundhed og økologi

mad fra europa kantine

Hvis du drømmer om en sund kantine, hvor økologi, kvalitet og store smagsoplevelser sættes i højsædet, så er det værd at læse med videre – For det kan lade sig gøre, uanset om det gælder din virksomhed på Sjælland, på fyn eller i Jylland.

Vi mener, at en kantine, der prioriterer sund mad – allerhelst økologisk, er med til at skrue op for det gode humør og ned for den hektiske dagligdag.

Vi tager frokostpausen seriøst, fordi pausen er arbejdsdagens pusterum. Det er her, medarbejdernes energidepoter skal lades op. Vi laver kærlig mad, der stimulerer alle smagsløg og gør folk i godt humør.

Når vi siger kærlig mad, så handler det om to ting. Økologiske råvarer og sund kantine.
Vi gør nemlig en dyd ud af at udfordre opfattelsen af, hvad en grøntsag egentlig kan. Vi har samtidig et bredt udvalg, der både byder på fersk og bæredygtig frisk og alverdens smagfulde grøntsager. Alt sammen smagfuldt og kreativt.

Vores agurker må gerne krumme mere end brødet
Årstiderne og den gode smag er det naturlige udgangspunkt for valg af frugt og grønt i vores kantiner. Det stiller naturligvis krav til kreativiteten i køkkenerne, for eksempelvis sæsonen. Sæsoner kan dog både forlænges og varieres i en uendelighed med syltning, fermentering, henkogning og meget mere. Vi sætter en stor ære i at udfordre den gængse opfattelse af, hvad den enkelte grøntsag kan og skal.

Hos os betragtes fisk som en naturlig del af en sund og varieret kost (jf. Fødevarestyrelsens officielle kostråd). Vi udvælger fersk fisk og fiskepålæg i henhold til WWFs fiskeguide, der kategoriserer fiske- og skaldyrsarter ud fra betragtninger om bæredygtighed og mindst mulig miljøpåvirkning. Vi benytter os primært af fisk og skaldyr, der hos WWF optræder i kategorien ’bedste valg’, herunder meget gerne fisk, der er MSC eller ASC mærket.

Godt håndværk, økologiske og/eller biodynamiske råvarer og god tid giver hjemmebagte brød med masser af smag og karakter. Godt brød behøver dog ikke at være en videnskab, men det kræver respekt for råvarerne og kendskab til dejens natur, alt efter type af brød. Rugbrød bages på surdej og kan varieres i type og grovhed med masser af kerner og flager. Det samme gælder de grove og lyse brød, der trods forskelligheder og muligheder for variation stort set altid har ønsket om en sprød skorpe og en lækker, saftig krumme til fælles. Det gode brød er en smagssag, som vi tager ganske alvorligt i vores kantiner.

Del:

Facebook
LinkedIn

Andre Nyheder

kok europa kantiner

Kok til Blixens

Vi søger en gudsbenådet kok til EUROPAs Kantiner i kontorhuset Blixens. En kok der smiler til alle og har faglige ambitioner med rå mængder grønt og masser af passion. En kok som kan være de brede skuldre i en profileret kantine med et godt team, men som alligevel holder fri kl. 14 og får en ordentlig løn. Det kunne da godt være dig, ikke?

barista

VEJEN TIL FAST JOB; MØD WALID

Walid er vores uundværlige chauffør i Gellerup. Hver dag kører han mad ud til vores kunder, så de kan nyde et godt frokostmåltid. Når man

Risteriet brabrand

HISTORIEN OM KAFFERISTERIET

Vores hjerte banker for god kaffe I 2019 så kafferisteriet dagens lys i Gellerup parken i Aarhus. Efter mange år med fokus på kaffe i