Kantineløsningen
med det kreative køkken

Smag på vores kulinariske profil, BALANCE

Vi ved, at BALANCE er vigtigt for dig, for jorden og vores medarbejdere. Derfor arbejder vi med vores kulinariske profil BALANCE, i alt vi gør. Når det kommer til smagen, vil du opleve balancen mellem det grønne og kødet, mellem det lokale og glokale, mellem hverdag og fest. Til hverdag vil du komme til at smage på BALANCE gennem vores 8 elementer, der altid er på menuen.

Oplev en ugemenu i BALANCE

Vores kreative køkkenchefer går altid i køkkenet med fokus på råvarer i sæson, og derfor vil en menu i BALANCE se ganske forskellig ud fra måned til måned. Men her kan du se et eksempel på, hvordan en ugemenu kunne se ud i forårsmånederne.

Opdagelser

Bao med pulled bananskræl, Grambogård kylling og grov salsa på overskudsgrønt

Rendyrket

Indian curry med Europas masala chai the, rødder, kikærter og friskhakket koriander

Turbulens

Frikadeller på mungbønner, gulerod og dansk frilandsgris. Hertil hjemmelavet remoulade
Jordskokke/bælgfrugtcreme med soltørrede oliven og gulerodsstøv

Omtanke

Dampede durumkerner med ristet palmekål og bagte løg
Rød spidskål med tamari ristede græskarkerner, grillet selleri og knust feta

Friheder

Pastinak, gulerods og søde kartoffel fritter
Butterbeancream med spidskommen og rå gurkemeje
Vinaigrette med grov sennep og muscovado

Dugfrisk

Grow younger isvand med citron og ekstrakt af grønne kaffebønner

Fyrværkeri

Salte biscotti med oliven og gran

“GO’HOT” ON HOT DOG DAY

Oprindeligt var det tyskeren Johann Goeghedner, som havde en bod i Frankfurt, der fandt på ideen med Hot Dogs. Det startede med en pølse i en bolle helt tilbage i 1600 tallet og hed dengang Dachshund – det tyske ord for gravhund.

I dag har vi rystet posen med de ristede løg og lavet spændende variationer over den elskede spise til DIG. Dyk ned i dagens univers, nyd stemningen ved stationerne og smag:

JYDEN

Briochekano med Frilandspølse, persillemayo,
syltede sennepskorn og sprøde ristede løg

KØBENHAVNEREN

Surdejskajak med sennepsmarineret spidskål og smørristede bælgfrugter
Toppet med karamelliserede løg og ramsløgskapers

FYNBOEN

Rughotter med grillet asparges,bælgbearnaise og ristet purpur

GLOBETROTTEREN

Indonesisk Hottie med spicy tempeh, chimichurri og friteret panko

DEN LILLE SØDE

Sprød nødde/kerne båd med rababercreme og kikærtemarengs

Opdagelser

Marabel kartofler med persillesauce og pandestegt hornfisk

Rendyrket

Hjemmelavede forårsruller med vietnamesisk dip

Turbulens

Hjemmelavet rullepølse med sky og rå løg
Kaffeglaseret gulerod med sauce tatar og sprødstegt nøgenbyg

Omtanke

Bagte rødder med kålziki, æblechutney og kerneknas
Bouillonkogt beluga vendt med jordskokker og æblesirup, strøet med poppet boghvede

Friheder

Råkost af beder og glaskål med ristede, knuste hasselnødder
Bønnespread med lime, grøn kardemomme og cayenne
Oliventapenade på brune og sorte oliven

Brudstykker

Surdejsbrød med ølands og purpurhvede
Friskbagt rugbrød

Dugfrisk

Europas iste med marokkansk mynte og friske rabarber

Opdagelser

Portobello panini med ærtemole, pulled gris og spicy april slaw

Rendyrket

Smashed Bintje potatoe med urteolie, grillet asparges og røgede anicialinser

Turbulens

To halve med:
Hjemmelavet lun postej med ristede marksvampe og råsyltet rødbede
Grillede jordskokker med krølhårstang, rygeostcreme og dehydrerede kapers

Omtanke

Saltbagt selleri med fermenteret hvidløg og grov sennepscreme
Spidskålssalat med bagte, grønne flækærter, ristede gærflager og syltede tranebær

Friheder

Stave af gulerod og blegselleri
Teriyaki ristede solsikkekerner og sprøde surdejscroutoner
Grov ”humus” på danske kornsorter

Brudstykker

Signaturbrød på stenkværnet mariagertoba fra danske Aurion
Friskbagt rugbrød med svedjerug
Knækbrød med æblepulp

Fyrværkeri

Snickers bar med rabarber karamel

Opdagelser

Linguine vendt i silkeblød cashewcreme, med saute af jordskokker og løvstikke og grillet lårkød fra Grambogårdkylling

Rendyrket

Europas chiligryde med borlotti og hestebønner, rå kaffe og vild regnskovs chokolade, serveret med dampet kuglehvede og tyknet surmælk

Turbulens

Kartoffelmad med dampede Flavia kartofler, løvstikkemayo, ristet bacon og sprøde løg
Cremet pålægssalat med bouillonkogte ingridærter, asparges, svampe og løg. Toppet med
saftige ramsløgskapers

Omtanke

Bagte Bulls Blood beder med tahinyoghurt og kokossukker
Tabbouleh med dansk quinoa, dampet nøgenbyg, persille og frisk mynte

Friheder

Hele bagte rosenkålsstokke fra Søris, med salt og fermenteret hvidløg
Den sidste tomatchutney inden ny sæson
Saltet citron vinaigrette

Brudstykker

Grov foccasia bagt på overskudsbrød med brændenældeolie og ramsløg
Friskbagt rugbrød med svedjerug

Dugfrisk

Koldbrygget kaffe på Europas Olman bønne

Vi sørger for

Sikker kantinedrift med fokus på relevante lovkrav og ansvar for påkrævede besøg fra Fødevarestyrelsen og Arbejdstilsynet 

Ingen bekymring, når det kommer til rekruttering af køkkenpersonale

En Europæer, der er i tæt kontakt med jer og gode samhandelsaftaler og god økonomi

Det får I hos os

En kantineløsning med et kreativt køkken tilpasset jeres behov

Det perfekte kokkehold. der laver mad morgen, middag og aften, som I nemt kan bestille i vores digitale app-løsning

Min. 30% økologiske råvarer – og vi stræber altid efter mere

Få en bid af vores kulinariske madkoncept

I samarbejde med den kulinariske fritænker Liselotte har vi skabt vores madkoncept, BALANCE, der giver dig en fantastisk smags- og sanseoplevelse – hver eneste dag. Vi tænker nyt, anderledes og giver de gode klassikere nyt liv, og så bruger vi så meget af råvarerne som overhovedet muligt. Det giver god smag i munden.

Det siger vores kunder

Er du frisk på en madsnak, der gør en forskel?

Overvejer I en ny kantineleverandør, eller er I ved at etablere en ny kantine, frokostordning eller café?

Så kan du booke et uforpligtende frokostmøde med os, hvor vi byder dig og fem af dine kolleger på en balanceret middag, så I kan smage på, hvad vi kan tilbyde jer.

Kærlig hilsen

Helle Andersen
Direktør, EUROPA Kantiner

Hvem er vi?

En kantine skal ikke bare være et sted, hvor man spiser sin frokost for derefter at fortsætte sit arbejde. Vi vil faktisk hellere kalde vores kantiner for personalerestauranter, for vi leverer ikke bare traditionel kantinemad, men nærmere kulinariske madoplevelser, hvor enhver gæst kan smage passionen, vi lægger i maden.

Vi ved, at frokosten som oftest er omdrejningspunktet for dagen, og med mere end 30 år i branchen og flere end 33 kantiner på CV’et, er vi vant til at skabe kulinariske madoplevelser hver eneste dag.

Vi lader os inspirere af årstidens grøntsager, der er at finde i vores baghave, og så leger vi med madtraditioner fra hele verden. Samtidig gør vi en dyd ud af at udnytte hele råvaren, så der går så lidt som muligt til spilde. På den måde tager vi hensyn til dig og omverden på én gang. 

Den mad, I får hos os, er lavet ud fra vores kulinariske madkoncept, BALANCE, der sikrer jer en fantastisk madoplevelse dag efter dag. Vi har vores 8 madelementer, der går igen hver dag, men vi garanterer, at det ikke hæmmer kreativiteten i køkkenet – tværtimod. Læs mere om BALANCE.

Når dagen er omme, kan I nyde lykken ved at have et samarbejde, der strækker sig udover den traditionelle “kantineløsning”, for vi laver også fantastiske retter til at tage med hjem. I kan købe aftensmad med hjem til familien – det giver overskud i hjemmet, og vi mindsker madspild. Det er sådan, vi gør en positiv forskel.

Hvad tilbyder vi?

Morgenmad
Friskbagt brød, chia-grød med knasende musli, friske bær og friskpresset juice eller en frisk, grøn energibombe af en smoothie.

Frokost
Madkonceptet, BALANCE, med varme retter med fokus på hav, stald eller mark, sprøde salater, pålæg, nybagt brød. Og altid en overraskelse. Læs mere om BALANCE.

Café
EUROPA Kaffe fra eget risteri: Cold brew, espresso, cappuccino, cortado, latte. Egen import af te. Lette anretninger eller kage lavet af overskudskaffe.

Mødeforplejning
Et stort udvalg af sprøde, grønne salater med årstidens grønt, frokostplatter med et twist, sandwiches, smørrebrød anno 2024, egne chokolader lavet på EUROPA Kaffe. 

Mad med hjem
Bestil dagens varme ret eller et mix af salater til at tage med hjem og komme let til aftensmaden. Det giver overskud og mindsker madspild.

Mad til events
Vi kan også lave mad til jeres interne fester og events. Om det er firmafesten, DHL, julefrokosten, eller hvad I ellers kunne have behov for.