Kantineløsningen
med det kreative køkken
Smag på vores kulinariske profil, BALANCE
Vi ved, at BALANCE er vigtigt for dig, for jorden og vores medarbejdere. Derfor arbejder vi med vores kulinariske profil BALANCE, i alt vi gør. Når det kommer til smagen, vil du opleve balancen mellem det grønne og kødet, mellem det lokale og glokale, mellem hverdag og fest. Til hverdag vil du komme til at smage på BALANCE gennem vores 8 elementer, der altid er på menuen.
1. RENDYRKET
Dagens varme og grønne ret med grøntsager
Vi hylder grøntriget med sæsonens planter og bælgfrugter, og så smager vi til med alt fra mejeriets verden.
2. Opdagelser
Kød på tallerkenen
Vi går på opdagelse for at finde de bedste råvarer i sæsonen både fra mark, stald og hav – og så gør vi en dyd ud af at bruge hele grøntsagen og hele dyret.
3. Friheder
Kokkens kreativitet
Køkkenet har frie hænder til at sikre dig en sanselig grøn oplevelse, i sæson, med smag og sprødhed. Du kan godt begynde at glæde dig.
4. Omtanke
Blandede salater
Vi tænker på din sundhed, så vi sørger for, at du kan få fyldige salater med masser af planteproteiner, der både er gode for miljøet og din sundhed.
5. Turbulens
Fra pålæg til påfund
Vi hylder rugbrødet både med klassikere, som du kender, men også med en kreativ overraskelse.
6. Brudstykker
Hjemmebagt brød
Du kan møde det sure, det knasende, det lette og samtidig sprøde.
Alt sammen lavet af forskellige danske kornsorter fra Aurion
7. Dugfrisk
H2O med et pift
Tørsten skal slukkes i vand, men det må godt være sjovt, så det sørger vi for. Vi forvandler den kedelige kildevand til en smagsoplevelse.
8. Fyrværkeri
En smagsoplevelse
Et par gange om ugen forbereder vi en lille ekstra forkælelse, når du mindst venter det. Sødt, surt og salt – du kan møde det hele.
Oplev en ugemenu i BALANCE
Vores kreative køkkenchefer går altid i køkkenet med fokus på råvarer i sæson, og derfor vil en menu i BALANCE se ganske forskellig ud fra måned til måned. Men her kan du se et eksempel på, hvordan en ugemenu kunne se ud i forårsmånederne.
Opdagelser
Bao med pulled bananskræl, Grambogård kylling og grov salsa på overskudsgrønt
Rendyrket
Indian curry med Europas masala chai the, rødder, kikærter og friskhakket koriander
Turbulens
Frikadeller på mungbønner, gulerod og dansk frilandsgris. Hertil hjemmelavet remoulade
Jordskokke/bælgfrugtcreme med soltørrede oliven og gulerodsstøv
Omtanke
Dampede durumkerner med ristet palmekål og bagte løg
Rød spidskål med tamari ristede græskarkerner, grillet selleri og knust feta
Friheder
Pastinak, gulerods og søde kartoffel fritter
Butterbeancream med spidskommen og rå gurkemeje
Vinaigrette med grov sennep og muscovado
Dugfrisk
Grow younger isvand med citron og ekstrakt af grønne kaffebønner
Fyrværkeri
Salte biscotti med oliven og gran
“GO’HOT” ON HOT DOG DAY
Oprindeligt var det tyskeren Johann Goeghedner, som havde en bod i Frankfurt, der fandt på ideen med Hot Dogs. Det startede med en pølse i en bolle helt tilbage i 1600 tallet og hed dengang Dachshund – det tyske ord for gravhund.
I dag har vi rystet posen med de ristede løg og lavet spændende variationer over den elskede spise til DIG. Dyk ned i dagens univers, nyd stemningen ved stationerne og smag:
JYDEN
Briochekano med Frilandspølse, persillemayo,
syltede sennepskorn og sprøde ristede løg
KØBENHAVNEREN
Surdejskajak med sennepsmarineret spidskål og smørristede bælgfrugter
Toppet med karamelliserede løg og ramsløgskapers
FYNBOEN
Rughotter med grillet asparges,bælgbearnaise og ristet purpur
GLOBETROTTEREN
Indonesisk Hottie med spicy tempeh, chimichurri og friteret panko
DEN LILLE SØDE
Sprød nødde/kerne båd med rababercreme og kikærtemarengs
Opdagelser
Marabel kartofler med persillesauce og pandestegt hornfisk
Rendyrket
Hjemmelavede forårsruller med vietnamesisk dip
Turbulens
Hjemmelavet rullepølse med sky og rå løg
Kaffeglaseret gulerod med sauce tatar og sprødstegt nøgenbyg
Omtanke
Bagte rødder med kålziki, æblechutney og kerneknas
Bouillonkogt beluga vendt med jordskokker og æblesirup, strøet med poppet boghvede
Friheder
Råkost af beder og glaskål med ristede, knuste hasselnødder
Bønnespread med lime, grøn kardemomme og cayenne
Oliventapenade på brune og sorte oliven
Brudstykker
Surdejsbrød med ølands og purpurhvede
Friskbagt rugbrød
Dugfrisk
Europas iste med marokkansk mynte og friske rabarber
Opdagelser
Portobello panini med ærtemole, pulled gris og spicy april slaw
Rendyrket
Smashed Bintje potatoe med urteolie, grillet asparges og røgede anicialinser
Turbulens
To halve med:
Hjemmelavet lun postej med ristede marksvampe og råsyltet rødbede
Grillede jordskokker med krølhårstang, rygeostcreme og dehydrerede kapers
Omtanke
Saltbagt selleri med fermenteret hvidløg og grov sennepscreme
Spidskålssalat med bagte, grønne flækærter, ristede gærflager og syltede tranebær
Friheder
Stave af gulerod og blegselleri
Teriyaki ristede solsikkekerner og sprøde surdejscroutoner
Grov ”humus” på danske kornsorter
Brudstykker
Signaturbrød på stenkværnet mariagertoba fra danske Aurion
Friskbagt rugbrød med svedjerug
Knækbrød med æblepulp
Fyrværkeri
Snickers bar med rabarber karamel
Opdagelser
Linguine vendt i silkeblød cashewcreme, med saute af jordskokker og løvstikke og grillet lårkød fra Grambogårdkylling
Rendyrket
Europas chiligryde med borlotti og hestebønner, rå kaffe og vild regnskovs chokolade, serveret med dampet kuglehvede og tyknet surmælk
Turbulens
Kartoffelmad med dampede Flavia kartofler, løvstikkemayo, ristet bacon og sprøde løg
Cremet pålægssalat med bouillonkogte ingridærter, asparges, svampe og løg. Toppet med
saftige ramsløgskapers
Omtanke
Bagte Bulls Blood beder med tahinyoghurt og kokossukker
Tabbouleh med dansk quinoa, dampet nøgenbyg, persille og frisk mynte
Friheder
Hele bagte rosenkålsstokke fra Søris, med salt og fermenteret hvidløg
Den sidste tomatchutney inden ny sæson
Saltet citron vinaigrette
Brudstykker
Grov foccasia bagt på overskudsbrød med brændenældeolie og ramsløg
Friskbagt rugbrød med svedjerug
Dugfrisk
Koldbrygget kaffe på Europas Olman bønne
Vi sørger for
Sikker kantinedrift med fokus på relevante lovkrav og ansvar for påkrævede besøg fra Fødevarestyrelsen og Arbejdstilsynet
Ingen bekymring, når det kommer til rekruttering af køkkenpersonale
En Europæer, der er i tæt kontakt med jer og gode samhandelsaftaler og god økonomi
Det får I hos os
En kantineløsning med et kreativt køkken tilpasset jeres behov
Det perfekte kokkehold. der laver mad morgen, middag og aften, som I nemt kan bestille i vores digitale app-løsning
Min. 30% økologiske råvarer – og vi stræber altid efter mere
Hvordan kan vi hjælpe jer?
Jeres første kantine?
I har ikke haft en kantine før, og vil gerne vide, hvordan det fungerer, hvis vi flytter ind hos jer.
Skift nuværende kantineleverandør?
Måske I allerede har en kantineleverandør, som I overvejer at skifte ud? Bliv klogere på, hvordan det vil forløbe hos os.
Outsourcing af intern kantine?
I ønsker ikke at stå med ansvaret for kantinen selv, så lad os fortælle om jeres muligheder hos os.
Frokost til mellemstor virksomhed?
I synes måske ikke, at I er helt store nok til at have egen kantine, men I vil gerne have en sublim frokostordning.
Få en bid af vores kulinariske madkoncept
I samarbejde med den kulinariske fritænker Liselotte har vi skabt vores madkoncept, BALANCE, der giver dig en fantastisk smags- og sanseoplevelse – hver eneste dag. Vi tænker nyt, anderledes og giver de gode klassikere nyt liv, og så bruger vi så meget af råvarerne som overhovedet muligt. Det giver god smag i munden.
Det siger vores kunder
”Som et high-end brand har vi brug for en indbydende, varieret og ekstra lækker frokost – og det leverer EUROPA!
Frokosten er altid klar til tiden, og vi kommunikerer direkte med kokkene, der gør det nemt i forbindelse med diverse arrangementer og events. Køkkenet er også opmærksom på de forskellige allergener og står altid klar med et godt vegetarisk alternativ.”
Louise Engelbrecht
Showroom Manager
Jeg sidder i et ministersekretariat, hvor der er fart på – og derfor også rigtig mange store og ofte uforudsete møder. Her er EUROPA Kantiner altid venlige, hjælpsomme og ikke mindst fleksible, når det kommer til at gøre mødet til en god oplevelse. Og så gør det jo heller ikke noget, at deres frokoster, kager og alt derimellem er uovertrufne!
Charlotte Foged Stuhr
Souschef
Er du frisk på en madsnak, der gør en forskel?
Overvejer I en ny kantineleverandør, eller er I ved at etablere en ny kantine, frokostordning eller café?
Så kan du booke et uforpligtende frokostmøde med os, hvor vi byder dig og fem af dine kolleger på en balanceret middag, så I kan smage på, hvad vi kan tilbyde jer.
Kærlig hilsen
Helle Andersen
Direktør, EUROPA Kantiner
Hvem er vi?
En kantine skal ikke bare være et sted, hvor man spiser sin frokost for derefter at fortsætte sit arbejde. Vi vil faktisk hellere kalde vores kantiner for personalerestauranter, for vi leverer ikke bare traditionel kantinemad, men nærmere kulinariske madoplevelser, hvor enhver gæst kan smage passionen, vi lægger i maden.
Vi ved, at frokosten som oftest er omdrejningspunktet for dagen, og med mere end 30 år i branchen og flere end 33 kantiner på CV’et, er vi vant til at skabe kulinariske madoplevelser hver eneste dag.
Vi lader os inspirere af årstidens grøntsager, der er at finde i vores baghave, og så leger vi med madtraditioner fra hele verden. Samtidig gør vi en dyd ud af at udnytte hele råvaren, så der går så lidt som muligt til spilde. På den måde tager vi hensyn til dig og omverden på én gang.
Den mad, I får hos os, er lavet ud fra vores kulinariske madkoncept, BALANCE, der sikrer jer en fantastisk madoplevelse dag efter dag. Vi har vores 8 madelementer, der går igen hver dag, men vi garanterer, at det ikke hæmmer kreativiteten i køkkenet – tværtimod. Læs mere om BALANCE.
Når dagen er omme, kan I nyde lykken ved at have et samarbejde, der strækker sig udover den traditionelle “kantineløsning”, for vi laver også fantastiske retter til at tage med hjem. I kan købe aftensmad med hjem til familien – det giver overskud i hjemmet, og vi mindsker madspild. Det er sådan, vi gør en positiv forskel.
Hvad tilbyder vi?
Morgenmad
Friskbagt brød, chia-grød med knasende musli, friske bær og friskpresset juice eller en frisk, grøn energibombe af en smoothie.
Frokost
Madkonceptet, BALANCE, med varme retter med fokus på hav, stald eller mark, sprøde salater, pålæg, nybagt brød. Og altid en overraskelse. Læs mere om BALANCE.
Café
EUROPA Kaffe fra eget risteri: Cold brew, espresso, cappuccino, cortado, latte. Egen import af te. Lette anretninger eller kage lavet af overskudskaffe.
Mødeforplejning
Et stort udvalg af sprøde, grønne salater med årstidens grønt, frokostplatter med et twist, sandwiches, smørrebrød anno 2024, egne chokolader lavet på EUROPA Kaffe.
Mad med hjem
Bestil dagens varme ret eller et mix af salater til at tage med hjem og komme let til aftensmaden. Det giver overskud og mindsker madspild.
Mad til events
Vi kan også lave mad til jeres interne fester og events. Om det er firmafesten, DHL, julefrokosten, eller hvad I ellers kunne have behov for.