HISTORIEN OM KAFFERISTERIET

Risteriet brabrand

Vores hjerte banker for god kaffe

I 2019 så kafferisteriet dagens lys i Gellerup parken i Aarhus. Efter mange år med fokus på kaffe i Café Europa1989, valgte man at skulle have sit eget risteri. Det gav mulighed for at  udvikle egne produkter og at kunne tage ansvar for disse i hele værdikæden.

Mere end en varm kop kaffe

Kaffe er et håndværk fra bonden der producerer den grønne bønne, til ristning og ikke mindst hvordan kaffen brygges. Vores fokus ligger på ristningen og brygningen af kaffen samt jagten efter de bedste bønner. Der ligger mange timer bag hvert produkt, vi smager kaffen flere gange inden vi finder præcis den kaffe, vi er på jagt efter.

Efterfølgende skal risteprofilen for kaffen udvikles. Vi også smager kaffen igen  og mange gange, for at finde de rigtige parametre, der kan udløse kaffens fulde potentiale. Med denne filosofi er vi sikre på, at når vi lancerer et produkt, smager det fortræffeligt.

Kaffe er for os ikke bare en varm kop som giver energi og smager godt. Kaffebønnen har været igennem en lang rejse. Vi er stolte over at kunne sige, at vi producer en god kaffe af høj kvalitet og at alle i værdikæden bliver godt betalt for deres arbejde.

Vi har et socialt og bæredygtigt ansvar

Europa Kaffe & Te indkøber grøn kaffe fra mange forskellige lande for at have en portefølje af kaffe med et bredt spektrum af smage. Vi importer i dag vores bønner gennem samarbejdspartnere, der også tager deres ansvar seriøst for at producenterne bliver godt betalt for deres gode håndværk. Vi har en måsætning om at størstedelen af vores kaffe er økologisk produceret.

Bedre kaffe og te til flere

Vores vision er bedre kaffe og te til flere. Vi bestræber os på at have en portefølje hvor alle kan finde sin favorit. Om det er en fyldig kaffe med smagsnoter af kakao og nødder, eller om det er søde kaffer eller de friske kaffer man er på jagt efter hvor man kan finde smagsnoter af bær. Ved vores risting ønsker vi at udvikle risteprofiler der udnytter hele potentialet i råvaren.

Sammen med os skal man kunne tage på rejse i kaffeuniverset og opleve hvad kaffe også kan være. Vi vil under hele rejsen stå klar til at vejlede jer, hvad enten i har brug for bryggetips, finde en kaffe der passer til jeres smagspræferencer eller hvis du har behov for en komplet løsning med maskine, kværn og kaffe, så står vi klar til at hjælpe jer.

Kaffe til både private og virksomheder

Om du er privat person eller virksomhed er i vigtige for os, vi ønsker at være din foretrukne samarbejdspartner på vejen til god kaffe. Har du interessen? Har vi kompetensen og produkterne til jeres jagt på jeres perfekte kop kaffe.

I sommeren 2020 indgik vi et samarbejde med Sigfreds kaffe, for at styrke holdet endnu mere inden for kafferistning og detailhandel. Det førte til, at vi nu har et endnu bredere udvalg af kaffe som understøtter vores fælles vision; bedre kaffe og te til flere.

4 verdensmesterskaber – 3 baristaer og 1 Aeropress

Cafe Europa på Amagertorv i København har længe arbejdet seriøst med kaffe. Det hele startede med et besøg i Oslo tilbage i 1999 under de norske mesterskaber i barista.  Konkurrence blev starten på det vi i dag kender som verdensmesterskaberne i barista kunst. Det blev også starten for Café Europa1989’s målrettede arbejde med løfte kaffekvalitet til et helt nyt niveau.

Interessen for kaffe i virksomheden voksede og ikke mindst passionen for kaffe tog fart.

På cafeen blev der arbejdet meget omkring kaffe og at øge kvaliteten på det produkt der blev serveret. Det resulterede i guldmedaljer til Europa i verdensmesterskabet i barista i både 2001 og 2005 .

Siden 2005 har virksomheden haft mange jern i ilden inden for kaffe. I midten af 10’erne besluttede man at gå hele vejen om at starte eget kafferisteri. I den forbindelse kan man også nævne Nordic Barista Cup og Nordic Roaster Forum samt mange andre initiativer som virksomheden igangsatte for at sætte fokus på kaffe til forbrugeren.

Et stærkt og professionelt team

Europa Kaffe & Te så som tidligere nævnt dagens lys i 2019, for bl.a. at styre kvaliteten endnu bedre. Teamet i risteriet er professionelle med lang erfaring i at drive kafferisteri og kaffebar. Derfor kan vi med hånden på hjertet sige at hvis du er på jagt efter en god kaffeoplevelse, så kig forbi Europa Kaffe & Te.

Se vores store udvalg i kaffe og te på Europas webshop

Del:

Facebook
LinkedIn

Andre Nyheder

kok europa kantiner

Kok til Blixens

Vi søger en gudsbenådet kok til EUROPAs Kantiner i kontorhuset Blixens. En kok der smiler til alle og har faglige ambitioner med rå mængder grønt og masser af passion. En kok som kan være de brede skuldre i en profileret kantine med et godt team, men som alligevel holder fri kl. 14 og får en ordentlig løn. Det kunne da godt være dig, ikke?

barista

VEJEN TIL FAST JOB; MØD WALID

Walid er vores uundværlige chauffør i Gellerup. Hver dag kører han mad ud til vores kunder, så de kan nyde et godt frokostmåltid. Når man

Risteriet brabrand

HISTORIEN OM KAFFERISTERIET

Vores hjerte banker for god kaffe I 2019 så kafferisteriet dagens lys i Gellerup parken i Aarhus. Efter mange år med fokus på kaffe i