smag på balance

HVAD ER BALANCE?

Godt spørgsmål! BALANCE er vores kulinariske madkoncept, og er skabt til dig, der savner en kantine med balance i alt lige fra det kreative smagsindspark i hverdagen til det gode værtskab.

Vi arbejder ud fra en filosofi om, at en god frokost skal være i BALANCE. Her tænker vi både smag, råvarer og sundhed – både for dig og for kloden. Derfor har vi skabt 8 madelementer, der altid er på menuen, og som sikrer dig en frokost, der altid er i BALANCE.

Vi har 8 elementer på menuen

1. Rendyrket

Dagens varme og grønne ret af 100% grøntsager
Vi hylder grøntriget med sæsonens planter og bælgfrugter, og så smager vi til med alt fra mejeriets verden.

1. RENDYRKET

Beskrivelse
Dagens varme og grønne ret af 100% grøntsager

Vi hylder grøntriget med sæsonens planter og bælgfrugter, og så smager vi til med alt fra mejeriets verden.

2. Opdagelse

Kød på tallerkenen
Vi går på opdagelse for at finde de bedste råvarer i sæsonen både fra mark, stald og hav – og så gør vi en dyd ud af at bruge hele grøntsagen og hele dyret.

2. Opdagelse

Kød på tallerkenen
Vi går på opdagelse for at finde de bedste råvarer i sæsonen både fra mark, stald og hav – og så gør vi en dyd ud af at bruge hele grøntsagen og hele dyret.

3. Friheder

Kokkens kreativitet
Køkkenet har frie hænder til at sikre dig en sanselig grøn oplevelse, i sæson, med smag og sprødhed. Du kan godt begynde at glæde dig.

3. Friheder

Kokkens kreativitet
Køkkenet har frie hænder til at sikre dig en sanselig grøn oplevelse, i sæson, med smag og sprødhed. Du kan godt begynde at glæde dig.

4. Omtanke

Blandede salater
Vi tænker på din sundhed, så vi sørger for, at du kan få fyldige salater med masser af planteproteiner, der både er gode for miljøet og din sundhed.

4. Omtanke

Blandede salater
Vi tænker på din sundhed, så vi sørger for, at du kan få fyldige salater med masser af planteproteiner, der både er gode for miljøet og din sundhed.

5. Turbulens

Fra pålæg til påfund
Vi hylder rugbrødet både med klassikere, som du kender, men også med en kreativ overraskelse.

5. Turbulens

Fra pålæg til påfund
Vi hylder rugbrødet både med klassikere, som du kender, men også med en kreativ overraskelse.

6. Brudstykker

Hjemmebagt brød
Du kan møde det sure, det knasende, det lette og samtidig sprøde. Alt sammen lavet af forskellige danske kornsorter fra Aurion.

6. Brudstykker

Hjemmebagt brød
Du kan møde det sure, det knasende, det lette og samtidig sprøde. Alt sammen lavet af forskellige danske kornsorter fra Aurion.

7. Dugfrisk

H2O med et pift
Tørsten skal slukkes i vand, men det må godt være sjovt, så det sørger vi for. Vi forvandler den kedelige kildevand til en smagsoplevelse.

7. Dugfrisk

H2O med et pift
Tørsten skal slukkes i vand, men det må godt være sjovt, så det sørger vi for. Vi forvandler den kedelige kildevand til en smagsoplevelse.

8. Fyrværkeri

En smagsoplevelse
Et par gange om ugen forbereder vi en lille ekstra forkælelse, når du mindst venter det. Sødt, surt og salt – du kan møde det hele.

8. Fyrværkeri

En smagsoplevelse
Et par gange om ugen forbereder vi en lille ekstra forkælelse, når du mindst venter det. Sødt, surt og salt – du kan møde det hele.

oplev en ugemenu i balance

Vores kreative køkkenchefer går altid i køkkenet med fokus på råvarer i sæson, og derfor vil en menu i BALANCE se ganske forskellig ud fra måned til måned. Men her kan du se et eksempel på, hvordan en ugemenu kunne se ud i forårsmånederne.

Opdagelser

Bao med pulled bananskræl, Grambogård kylling og grov salsa på overskudsgrønt

Rendyrket

Indian curry med Europas masala chai the, rødder, kikærter og friskhakket koriander

Turbulens

Frikadeller på mungbønner, gulerod og dansk frilandsgris. Hertil hjemmelavet remoulade
Jordskokke/bælgfrugtcreme med soltørrede oliven og gulerodsstøv

Omtanke

Dampede durumkerner med ristet palmekål og bagte løg
Rød spidskål med tamari ristede græskarkerner, grillet selleri og knust feta

Friheder

Pastinak, gulerods og søde kartoffel fritter
Butterbeancream med spidskommen og rå gurkemeje
Vinaigrette med grov sennep og muscovado

Dugfrisk

Grow younger isvand med citron og ekstrakt af grønne kaffebønner

Fyrværkeri

Salte biscotti med oliven og gran

“GO’HOT” ON HOT DOG DAY

Oprindeligt var det tyskeren Johann Goeghedner, som havde en bod i Frankfurt, der fandt på ideen med Hot Dogs. Det startede med en pølse i en bolle helt tilbage i 1600 tallet og hed dengang Dachshund – det tyske ord for gravhund.

I dag har vi rystet posen med de ristede løg og lavet spændende variationer over den elskede spise til DIG. Dyk ned i dagens univers, nyd stemningen ved stationerne og smag:

JYDEN

Briochekano med Frilandspølse, persillemayo,
syltede sennepskorn og sprøde ristede løg

KØBENHAVNEREN

Surdejskajak med sennepsmarineret spidskål og smørristede bælgfrugter
Toppet med karamelliserede løg og ramsløgskapers

FYNBOEN

Rughotter med grillet asparges,bælgbearnaise og ristet purpur

GLOBETROTTEREN

Indonesisk Hottie med spicy tempeh, chimichurri og friteret panko

DEN LILLE SØDE

Sprød nødde/kerne båd med rababercreme og kikærtemarengs

Opdagelser

Marabel kartofler med persillesauce og pandestegt hornfisk

Rendyrket

Hjemmelavede forårsruller med vietnamesisk dip

Turbulens

Hjemmelavet rullepølse med sky og rå løg
Kaffeglaseret gulerod med sauce tatar og sprødstegt nøgenbyg

Omtanke

Bagte rødder med kålziki, æblechutney og kerneknas
Bouillonkogt beluga vendt med jordskokker og æblesirup, strøet med poppet boghvede

Friheder

Råkost af beder og glaskål med ristede, knuste hasselnødder
Bønnespread med lime, grøn kardemomme og cayenne
Oliventapenade på brune og sorte oliven

Brudstykker

Surdejsbrød med ølands og purpurhvede
Friskbagt rugbrød

Dugfrisk

Europas iste med marokkansk mynte og friske rabarber

Opdagelser

Portobello panini med ærtemole, pulled gris og spicy april slaw

Rendyrket

Smashed Bintje potatoe med urteolie, grillet asparges og røgede anicialinser

Turbulens

To halve med:
Hjemmelavet lun postej med ristede marksvampe og råsyltet rødbede
Grillede jordskokker med krølhårstang, rygeostcreme og dehydrerede kapers

Omtanke

Saltbagt selleri med fermenteret hvidløg og grov sennepscreme
Spidskålssalat med bagte, grønne flækærter, ristede gærflager og syltede tranebær

Friheder

Stave af gulerod og blegselleri
Teriyaki ristede solsikkekerner og sprøde surdejscroutoner
Grov ”humus” på danske kornsorter

Brudstykker

Signaturbrød på stenkværnet mariagertoba fra danske Aurion
Friskbagt rugbrød med svedjerug
Knækbrød med æblepulp

Fyrværkeri

Snickers bar med rabarber karamel

Opdagelser

Linguine vendt i silkeblød cashewcreme, med saute af jordskokker og løvstikke og grillet lårkød fra Grambogårdkylling

Rendyrket

Europas chiligryde med borlotti og hestebønner, rå kaffe og vild regnskovs chokolade, serveret med dampet kuglehvede og tyknet surmælk

Turbulens

Kartoffelmad med dampede Flavia kartofler, løvstikkemayo, ristet bacon og sprøde løg
Cremet pålægssalat med bouillonkogte ingridærter, asparges, svampe og løg. Toppet med
saftige ramsløgskapers

Omtanke

Bagte Bulls Blood beder med tahinyoghurt og kokossukker
Tabbouleh med dansk quinoa, dampet nøgenbyg, persille og frisk mynte

Friheder

Hele bagte rosenkålsstokke fra Søris, med salt og fermenteret hvidløg
Den sidste tomatchutney inden ny sæson
Saltet citron vinaigrette

Brudstykker

Grov foccasia bagt på overskudsbrød med brændenældeolie og ramsløg
Friskbagt rugbrød med svedjerug

Dugfrisk

Koldbrygget kaffe på Europas Olman bønne

SÅDAN SKABER VI BALANCE I DIN FROKOSt

Inden vores kokke sætter gang i det kreative køkken, er det vigtigt at finde ud af, hvad jeres behov er.
Her får du en smagsprøve på, hvad vi lægger vægt på, når EUROPA Kantiner flytter ind.

1. få en bid af et kulinarisk madkoncept

I samarbejde med den kulinariske fritænker Liselotte har vi skabt et madkoncept, der giver dig en fantastisk smags- og sanseoplevelse – hver eneste dag. Vi tænker nyt, anderledes og giver de gode klassikere nyt liv, og så bruger vi så meget af råvarerne som overhovedet muligt. Det giver god smag i munden.

2. Vi skaber en skræddersyet løsning

Er du en del af en lille, mellem eller stor virksomhed, så kan vi skabe den kantineløsning, I har brug for. Hvis I bliver flere om bordet til frokosten, så justerer vi til derefter. Har I brug for morgenmad, forplejning til konferencen eller noget helt tredje, så er vores kreative kokke klar i køkkenet.

3. fÅ FInurlige madOPLEVELSER I balance

Med vores 8 madelementer, som er en del af BALANCE, får du altid finurlige, fantastiske og farverige retter, der både hylder hav, stald og planteriget. Vi sørger for, at din frokost altid er i BALANCE, så du ikke skal bekymre dig om den slags.

Helle Andersen - Direktør EUROPA Kantiner

4. Det gode samarbejde

Vi mener, at et samarbejde i BALANCE er nøglen til godt samarbejde. Derfor er vores direktør, Helle, i tæt dialog med jer fra dag ét, så vi kan få skabt det, I har brug for.

Det siger vores kunder