EN KANTINELØSNING
DER samler mennesker
Et holistisk syn på bæredygtighed
Hos os er ESG ikke blot et begreb, men en integreret del af vores daglige drift. Vi driver kantiner med ordentlighed, kvalitet og socialt engagement. Vi tror på, at miljømæssig bevidsthed og socialt ansvar går hånd i hånd med en god kantineoplevelse.
Vi påstår ikke at have det endegyldige svar på, hvordan en bæredygtig kantinedrift skal se ud. I vores dagligdag bliver vi konstant mødt af dilemmaer, som vi bliver klogere af og kan handle ud fra. Og det vigtigste for os er netop handlingen: At gøre noget, at udvikle os og blive klogere og at følge med udviklingen i en konstant foranderlig virkelighed.

Kantinedrift vi kan stå inde for
Vi tror på, at sund, nærende og smagfuld mad går hånd i hånd med bæredygtighed. Derfor arbejder vi systematisk med at minimere vores klimaaftryk og fremme en mere bæredygtig fødevareproduktion.
Vi reducerer madspild, vælger fortrinsvis lokale råvarer i sæson og vi vægter økologi højt. Vi samarbejder med Liselotte Andersen – kendt som Kokken på Kanten – for at sikre at vores bæredygtige valg også går hånd i hånd med velsmag.
Fokusområder
• Madspildsreduktion (Mål: Under 5% i 2025)
• Økologi – både som målingspunkt og mindset (+60% i 2026)
• Brug af sæsonens grøntsager
• Menusammensætning og råvarevalg, der nedsætter vores CO2-aftryk
Som forandringspartner i Bælgfrugtpartnerskabet forpligter vi os til at øge vores brug af bælgfrugter. Målet er 40 gram bælgfrugter per person per dag inden 2026 for en sundere og mere klimavenlig kost.
Certificeringer og partnerskaber
Vi samarbejder med flere bæredygtige initiativer:
• Det Økologiske Spisemærke: Målet er over 60% økologi – dvs. at alle vores aftaler bliver Sølvmærket (60-90% økologi) og gerne Guldmærket (90-100% økologi)
• REFOOD-mærket: Aktiv indsats mod madspild
• Bælgfrugtpartnerskabet: Fremme brugen af bælgfrugter for et lavere klimaaftryk
Sådan udviser vi ansvarlighed
Hos os bliver man mødt af en mangfoldig arbejdsstyrke
Vores medarbejdere er vores styrke. Derfor fokuserer vi på mennesket og dets talent, så vi finder det bedste match.
Vi giver overskudsmad nyt liv
Vi arbejder på at mindske madspild, og en del af vores indsats handler om at give liv til det mad, vi har i overskud i køkkenet.
Evaluering og udvikling af det grønne område
Vi er konstant i udvikling, når det kommer til vores brug af råvarer, og derfor sætter vi tid af til at evaluere løbende med jer.
Vi fokuserer på mere grønt og mindre kød
Vi ved, at det både er godt for os som mennesker og for vores klode, at vi gentænker vores brug af råvarer.
En arbejdsplads med fokus på læring
Vores medarbejdere bliver løbende tilbudt kurser, så vi kan holde os opdateret på de nyeste tendenser og krav i branchen.
Vi garanterer Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke i bronze
I vores køkkener har vi som minimum 30% økologiske råvarer, men vi stræber hele tiden efter endnu mere.
Vi laver maden fra bunden og leverer på toppen

Er du frisk på en madsnak, der gør en forskel?
Overvejer I en ny kantineleverandør, eller er I ved at etablere en ny kantine, frokostordning eller café?
Så kan du booke et uforpligtende frokostmøde med os, hvor vi byder dig og fem af dine kolleger på en balanceret middag, så I kan smage på, hvad vi kan tilbyde jer.
Kærlig hilsen
Stian Jensrud
Direktør, EUROPA Kantiner
Social inklusion og mangfoldighed
Vi ser kantinen som mere end et spisested – den er også et sted for udvikling og inklusion. Vi rekrutterer mangfoldigt og tror på, at vores arbejdsplads skal afspejle samfundet. Derfor ansætter vi på tværs af bl.a. køn, etnicitet og funktionsvariationer og i forskellige ansættelsesformer – vi tror på, at det er en gevinst for både vores kunder, os som arbejdsplads og samfundet generelt.
Som virksomhedscenter i samarbejde med Aarhus Kommune giver vi mennesker på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at afprøve jobs og udvikle sig i et trygt miljø, få fodfæste på arbejdsmarkedet og blive en del af et stærkt arbejdsfællesskab.
Brug for facility management
gør en forskel, når du vælger
Har du behov for mere end kantinedrift, fx rengøring og receptionsservice, så har vi lavet et nyt joint venture med Glad Fonden under navnet Glad Europa. Sammen leverer vi professionel, socialt og miljømæssigt bæredygtig facility management til virksomheder med fokus på bæredygtighed.